Om oss

Vi som har kennel Yellowtweeds heter Therése Stråle och Benny Lundström, vi bor på en liten gård i de småländska skogarna några mil norr om Växjö. Golden retriever har vi haft sedan 2002 och Therése växte upp med föräldrar som var aktiva med goldens som även födde upp i liten skala.

Vi arbetar hemifrån båda två och är vad man kan kalla för inbitna hundmänniskor. Vi älskar att träna och tävla med våra hundar, vi vill gärna kunna göra så mycket som möjligt med dem och har testat på det mesta genom åren. Vad varje enkild hund hos oss kan komma att göra låter vi utkristallisera sig över tid. En del visar mer lust och särskild förmåga för vissa saker och andra passar bättre till annat. Vi ser våra hundar som individer! Vi jagar aktivt båda två och där är våra hundar såklart en naturlig del av det, såväl som jaktkompis när man sitter ensam och fryser på pass eller i förekommande fall som fullt arbetande vid eftersök osv. Fågeljakt är dessvärre inte särskilt vanligt förekommande i Småland så den sker i relativt begränsad skala, mest hemma på gården.

Fokus för vår avel är inte att ta fram vare sig den ena eller andra typen, alltså vad som ofta benämns jakt- eller utställningstyp.
Vi fokuserar på rasens funktion, ursprungliga syfte, typiska egenskaper samt rasens standard. Framför allt avlar vi på individer där vi själva ser att vi vill behålla viktiga egenskaper och förmågor hos hunden. Therése har gått både SKK:s och Goldenklubbens uppfödarutbildning. 
 
Vi vill få fram arbetsglada, välmående hundar som är sociala och tillgivna sina ägare och som kan användas i flera olika syften. Golden som ras är mycket mångsidig men trots allt i grunden en jakthund som behöver aktiveras för att må bra.
En rastypisk golden retriever har en utpräglad apporterings- och arbetslust, är lyhörd för sin förare, intelligent och därmed lättlärd samt följsam och vänlig till temperamentet.