Höstglädjens Fire in My Heart Samba vid Asasjön

Höstglädjens Fire in My Heart "Samba"

Samba var vår första hund tillsammans och hon föddes 2002. På den tiden bodde vi i lägenhet i Visby innerstad men beslutade oss snart för att Samba behövde ett hus med en tomt istället. Hon var en väldigt egensinnig hund, alltid positiv och glad med mycket integritet. Lydnad var det hon tyckte var allra roligast, när det kom till apporteringen så ville hon behålla det mesta för sig själv dock. Med en alldeles speciell plats i mattes hjärta, vi kunde varandra utan och innan, så lärde hon oss en hel del och det gick inte fort. Samba var den som höll ordning i huset och talade tydligt om när yngre förmågor överträdde gränserna för stök och stoj, det var ingen som av de andra som sa emot, räckte med en blick och ett fnys för att få fram sitt budskap!

Tiebreak Lost Horizon Tindra

Tiebreak Lost Horizon "Tindra"

Tindra föddes 2005 och vilken hund hon var, började sin utställningskarriär med att bli BIS-valp! Med på allt, vi gjorde så mycket roligt tillsammans. Vi körde såväl lydnad, agility och spår men när vi kom igång med jaktlydnaden och apporteringsträningen så började det roliga på allvar. Efter en fasanjakt på Gotland så var matte och Tindra hooked båda två, det blev några andjakter på det och en del WT:n. Efter Goldenlägret 2011 åkte vi till Goldenspecialen för första gången där vi tävlade och gick till pris i Dual Purpose. Trots första starten i Ökl på wt:t så gick det galant men det var mest tack vare Tindra, matte hade huvudet lite under armen den dagen. Som veteran ställdes hon ut och det hände flera gånger att domare frågade om hon verkligen var tillräckligt gammal för att gå i veteranklass, med ck och fjärde bästa tik i Tvååker 2015 sattes punkt för utställningskarriären.

Björkahöjdens Romance Miranda Dijana aka Diddis nybliven viltspårschampion

Björkahöjdens Romance Miranda "Dijana"

Dijana, eller "Diddis" som hon mestadels kallades för, föddes 2009. Även hon inledde sin mycket korta utställningskarriär med att bli BIS-valp men där tog det också stopp. Dijanas stora passion var definitivt viltspår och 2020 tog hon också ett championat i den grenen. Tvärsäker i spåret, till och med tax-människor blev imponerade, fick hon bistå vid några eftersök också efter flytten till Småland. Det Diddis inte hittade fanns inte helt enkelt. Att hon var husses tjej gick inte att ta miste på och de var ett riktigt radarpar i skogen med en alldeles speciell relation.